Om oss

Mared Automation har funnits i över 40 år. Vi är centralt placerade i Västra Götaland med egen design, konstruktion, programmering, montage och tillverkning av innovativa automationslöningar.

Vår tidslinje

Nedan kan du läsa del av vår historia och se våra milstolpar.

1967

Med ett aktiekapital på fem tusen kronor som grundplåt startar Jarl Mared Ingenjörsfiman J Mared AB hemma i villan i Huskvarna.

1974

Antalet anställda växer. Kontoret blir för trångt och vi behöver verkstad och utställningshall. Sista obebyggda industritomten på Öxnehaga köps. Väg till tomten bygger vi själva. Utsikten och läget kan inte bli bättre.

1977

Kontorets fikarum med tidstypiska möbler. I bakgrunden Huskvarna och Vättern.

1980

I slutet av 70-talet importerar bolaget den första brikettpressen i Sverige och det blir startskottet för en helt ny bransch – förädlade biobränslen. På bilden syns Jarl med en brikett i handen.

1999

Nu kommer Jarls son Mats Mared in och axlar ansvaret som vd.

2019

Mared köper Elf Automation. Nu görs flera gemensamma projekt tillsammans med övriga bolag i Mared-koncernen där vi utnyttjar synergierna med maskiner och komponenter från flera av koncernens bolag.

2022

Nu ger man koncernen och bolagen ett ansiktslyft genom att ta fram en ny grafisk profil med ny logotyp. Vi inför en gemensam namnstruktur och samlas kring en ny, tydlig visuell varumärkesprofil.

2024

Samtliga bolag i Mared-koncernen får nya hemsidor med ny fräsch design.

Kontaktformulär

Välkommen att höra av dig till oss!

Namn(Obligatoriskt)